Šta piše u odluci Stejt departmenta o Guriju?

Izvor: B92, 19.Dec.2018, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta piše u odluci Stejt departmenta o Guriju?

Vašington -- Američki Stejt department objavio je da zabranjuje ulazak na teritoriju SAD bivšem komandantu srpske Žandarmerije Goranu Radosavljeviću Guriju.

Ta odluka je donesena zbog njegove umešanosti u slučaju braće Bitići, a istom odlukom obuhvaćeni su i njegova supruga i ćerka.

Radosavljević je potom za RSE rekao da ga “ne interesuje niti pogađa odluka Stejt departmenta”.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />U odluci piše da se Radosavljeviću zabranjuje ulazak zbog njegove umešanosti u kršenje ljudskih prava.

“Odeljak 7031(c) obezbeđuje da, u slučaju da državni sekretar ima kredibilne informacije da su strani zvaničnici bili umešani u korupciju ili kršenje ljudskih prava, ti pojedinci, kao i njihovi najbliži članovi porodice nisu prihvatljivi za ulazak u SAD. Radosavljević je bio umešan u ubistvo braće Bitići 1999, trojice albansko-američke braće koji su ubijeni u Srbiji nakon rata na Kosovu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da, uz zabranu Goranu Radosavljeviću, zabrana važi za njegovu suprugu Svetlanu Radosavljević i njihovu ćerku Anu Radosavljević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.