Šolc u ponedeljak sa Bajdenom u Vašingtonu, 15. februara sa Putinom u Moskvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2022, 13:10

Šolc u ponedeljak sa Bajdenom u Vašingtonu, 15. februara sa Putinom u Moskvi

Nemački kancelar Olaf Šolc boraviće u ponedeljak, 7. februara, u Vašingtonu i sastati se sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, saopštio je danas portparol nemačke vlade Volfgang Bihner.

U fokusu razgovora, kako je najavljeno u Berlinu, biće bilateralni i ekonomski odnosi dve zemlje, ali i konflikt u Ukrajini, bezbednost Evrope, globalna borba protiv pandemije i klimatskih promena.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Peskov: Šolc 15. februara sa Putinom u Moskvi

Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemački kancelar Olaf Šolc razgovaraće u Moskvi 15. februara, rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema njegovim recima, lideri će održati sadržajne bilateralne razgovore i konferenciju za novinare o rezultatima sastanka, preneo je TASS.

Neimenovani zvaničnik iz nemačke vlade kazao je ranije danas da će Šolc biti u Kijevu i Moskvi za dve nedelje.

Nemacki list "Zidojče cajtung" izvestio je juče da se ocekuje da Šolc bude u Moskvi 15. februara, a dan ranije u Kijevu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.