Skoro 3.000 žrtava uragana koji je prošle godine pogodio Portoriko

Izvor: RTS, 28.Avg.2018, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoro 3.000 žrtava uragana koji je prošle godine pogodio Portoriko

Guverner Portorika Rikardo Roselo podigao je zvaničan bilans žrtava prošlogodišnjeg uragana "Marija", sa 64, na čak 2.975, nakon što je nezavisnom studijom otkriveno da je broj ljudi, koji su preminuli u teškim i sparnim mesecima nakon oluje, značajno umanjen. Studijom su obuhvaćene direktne i indirektne žrtve uragana.
Akademsku studiju je za guvernera izradila Škola za javno zdravlje Instituta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Milken sa Univerziteta Džordž Vašington.

Kako objašnjava Rojters, studijom su obuhvaćene direktne i indirektne žrtve uragana, u periodu od kada je on pogodio Portoriko, 20. septembra 2017. godine, do sredine februara ove godine.
Prema navodima istraživača sa Univerziteta Džordž Vašington, zvaničan broj žrtava uragana bio je nizak, delimično jer lekari nisu bili obučeni kako da grupišu umrle nakon katastrofe, navodi AP.
Istraživači sa navedenog univerziteta kažu da su računali smrtne slučajeve u periodu od šest meseci, što je znatno duži period nego uobičajno, jer je veliki broj ljudi bio bez električne energije tokom tog perioda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uragan Marija: Konačan broj žrtava 50 puta veći od dosadašnjih zvaničnih podataka

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 09:47

Novi broj žrtava je 50 puta veći od dosadašnjih procena i otvara pitanje reakcije SAD-a kada je Portoriko prošle godine pogodio uragan...Zvaničnici Portorika objavili su da je u uraganu Marija koji je pogodio ostrvo u septembru 2017. godine poginulo 2.975 ljudi...Novi broj žrtava skoro je 50 puta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.