Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seul i Vašington nastavljaju vojne vežbe

Južna Koreja i SAD su danas saopštile da će njihove zajedničke vojne vežbe, odložene zbog Zimskih Olimpijskih igara, biti održane u "sličnom" obimu kao i do sada, uprkos diplomatskom približavanju sa Severnom Korejom.

"Manevri bi trebalo da počnu 1. aprila, u sličnom obimu kao i oni prethodnih godina", rekla je portparolka južnokorejskog ministarstva odbrane.

Zajednički godišnji manevri Južne Koreje i SAD uključuju desetine hiljada vojnika i svaki put >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izazovu napetost na Korejskom poluostrvu. Pjongjang ih smatra probom invazije na svoju teritoriju.

U toku su razgovori o samitu dve Koreje nakon kog se očekuje i susret predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una.

Zbog toga su se javile špekulacije da bi ovogodišnje vojne vežbe mogle biti umanjene da bi se izbeglo ometanje pregovora.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.