Salvini: Italija je najpouzdaniji saveznik SAD

Izvor: B92, 18.Jun.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salvini: Italija je najpouzdaniji saveznik SAD

Italija je najpouzdaniji saveznik SAD u Evropi, izjavio je zamenik italijanskog premijera Mateo Salvini u ponedeljak, tokom svoje posete Vašingtonu.

Nakon što je prošlog meseca njegova desničarska partija Liga pobedila na izborima za Evropski parlament u Italiji, Salvini je otišao u posetu Vašingtonu, podseća Rojters.

"U vreme kada su institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropske unije krhke i značajno se menjaju, Italija želi da bude prvi, najstabilniji, validan, kredibilan i koherentan partner SAD", napisao je Salvini na svojoj Fejsbuk stranici.

Salvini, koji je takođe ministar unutrašnjih poslova Italije, razgovarao je sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i potpredsednikom Majkom Pensom.

On je izjavio da Italija deli američke stavove po pitanju Kine, Irana, Venecuele, Libije i Bliskog istoka, iako je ranije odbila da prizna Huana Gvaida za predsednika Venecuele i postala prva zapadna sila koja je podržala kinesku inicijativu "Pojas i put", prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Facebook

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SALVINI PROMENIO RETORIKU U BELOJ KUĆI: Italija je najpouzdaniji saveznik Amerike! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 18.Jun.2019

RIM - Italija je najpouzdaniji saveznik SAD u Evropi, izjavio je zamenik italijanskog premijera Mateo Salvini u ponedeljak, tokom svoje posete Vašingtonu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.