Sahranjen Džordž Buš stariji – ispraćaj uz 2.100 kadeta

Izvor: RTS, 07.Dec.2018, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen Džordž Buš stariji – ispraćaj uz 2.100 kadeta

Bivši američki predsednik Džordž Buš stariji sahranjen je u kampusu Univerziteta "Ej end Em" u Hjustonu, u Teksasu, gde se nalazi njegova predsednička biblioteka.
AP prenosi da je u četvrtak održana privatna ceremonija kojoj su prisustvovali članovi njegove porodice i kojom su završene aktivnosti oranizovane u čast preminulog predsednika.

Nakon ceremonije poslednjeg pozdrava u Kapitol >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hilu i u Nacionalnoj katedrali u Vašingtonu, organizovana je i ceremonija poslednjeg pozdrava u crkvi u Hjustonu koju posećuje njegova porodica.
Nakon toga, njegovo telo je prevezeno na sahranu u kampus koledža gde je i sahranjen.
Pred održavanje poslednje, privatne ceremonije sahrane, kolonu je pozdravilo oko 2.100 kadeta u uniformama koji su bili raspoređeni na putu koji vodi ka grobnici.
Vučić se upisao u knjigu žalosti 
Povodom smrti Džordža Buša starijeg, predsednik Srbije Aleksandar Vučić upisao se u Knjigu žalosti u ambasadi SAD. 
"Odlazak velikog čoveka uvek ostavlja trag u životu države i njenom društvu. Odlazak ovog državnika ostavlja prazninu u srcima mnogih porodica, ali istovremeno ostavlja ponos u njihovim sećanjima. Džordž Buš je bio predsednik koji će biti upamćen kao ličnost koja je bila bliska ne samo građanima SAD, nego i celog sveta", napisao je Vučić u Knjizi žalosti.
"Verujem da će njegovo ime ostati zapamćeno sa dubokim poštovanjem od strane svih građana SAD, koji su imali mogućnost da baštine dela lidera transformacije, koji je prošao put revolucije, ljudske slobode i kreiranja modernog i prosperitetnog društva", zaključio je predsednik Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.