SAD pripremaju nove sankcije za Belorusiju: Evo šta je usledilo nakon posete Tihanovske Vašingtonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 00:49

SAD pripremaju nove sankcije za Belorusiju: Evo šta je usledilo nakon posete Tihanovske Vašingtonu

Tihanovska je imala odvojeni sastanak sa američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivenom.

SAD će nastaviti da rade na novim sankcijama protiv Belorusije i planiraju da ih najave tokom narednih nekoliko nedelja, obavestio je danas TAS S izvor upoznat sa detaljima posete beloruske opozicionarke Svetlane Tihanovske Vašingtonu.

- Nisu joj data obećanja, niti rokovi, jer SAD rade na sankcijama bez obzira na njenu posetu - rekao je izvor i dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će nove sankcije verovatno biti najavljene tokom narednih nekoliko nedelja.

Ranije je Tihanovska tokom sastanka sa beloruskom zajednicom u Njujorku rekla da je tražila proširenje sankcija protiv Minska na sastanku u Vašingtonu prošle nedelje.

Beloruska opozicionarka boravi u SAD od 18. jula, prošle nedelje sastala se sa američkom državnom podsekretarkom za politička pitanja Viktorijom Nuland, a Stejt department je saopštio da je američki državni sekretar Entoni Blinken bio prisutan tokom dela sastanka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.