SAD pozvale Nemačku da „posluša susede“ i obustavi igradnju „Severnog toka 2“

Izvor: Vostok.rs, 16.Dec.2018, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD pozvale Nemačku da „posluša susede“ i obustavi igradnju „Severnog toka 2“

Vašington savetuje Berlinu da "posluša svoje susede" i otkaže realizaciju gasovoda "Severni tok 2", izjavio je portparol Stejt separtmenta Robert Paladino. Prema rečima diplomate, Parlament EU smatra da je "Severni tok 2" politički projekat, te da osuđuje njegovu izgradnju, te je takođe podsetio na "važnu ulogu" Ukrajine u snabdevanju EU energijom. Predstavnik Stejt departmenta takođe je pozdravio odluku EU da proširi sankcije protiv Moskve.
Parlament EU je 12. decembra usvojio rezoluciju kojom se poziva na obustavljanje izgradnje gasovoda "Severni tok 2", jer je to "politički projekat" koji "ugrožava" bezbednost Evropske Unije. Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je saopštila da takve rezolucije nemaju nikakve veze sa ekonomijom - to je politika. U saopštenju za štampu nemačke vlade se navodi da rezolucija Parlamenta EU nije promenila stav Berlina u vezi sa implementacijom gasovoda "Severni tok 2".
Pogledaj vesti o: Vašington,   Rat u Ukrajini,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.