Rohani pozvao SAD da učine prvi korak i ukinu sankcije

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Avg.2019, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohani pozvao SAD da učine prvi korak i ukinu sankcije

Iranski predsednik Hasan Rohani zatražio je danas od SAD da učine prvi korak i ukinu sve sankcije njegovoj zemlji, reagujući na ocene američkog predsednika Donalda Trampa da bi bio moguć susret sa iranskim vođom.

"Prva etapa je povlačenje sankcija. Treba da povučete sve ilegalne, nepravedne i pogrešne sankcije protiv iranske nacije", rekao je Rohani u govoru koji je prenela državna televizija.

Vašington je ponovo uveo sankcije Iranu posle odluke američkog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << predsednika 2018. godine da jednostrano povuče SAD iz iranskog nuklearnog sporazuma iz 2015. godine.

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je juče u Francuskoj da će se sastati s iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem ukoliko budu postojale okolnosti da se reši nuklearni problem sa Teheranom.

Na samitu G-7 u Francuskoj, Tramp je rekao da neće ublažiti sankcije uoči mogućeg susreta s Irancima ili osigurati odštetu ako Iran pristane na određene uslove.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.