Izvor: Nezavisne Novine, 27.Sep.2017, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji studenta iz SAD progovorili o mučenju sina u Sjevernoj Koreji

VAŠINGTON - Roditelji studenta iz SAD Otoa Varmbira, koji je u zatvoru u Sjevernoj Koreji proveo 18 mjeseci, izjavili su za CNN da je njihov sin bio praktično na samrti kad je vraćen u SAD.

"Imao je ogroman ožiljak na desnom stopalu. Bio je praktično na samrti kada nam se vratio. Grozno je bilo to gledati", rekao je njegov otac Fred Varmbir dodajući da je Oto dva dana nakon što je stigao kući dobio temperaturu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 40 stepeni.

Otova majka Sindi je kazala da je njen sin imao ožiljak koji je prekrivao njegovo "cijelo stopalo", koji je vjerovatno dobio zato što je više mjeseci živio sa "otvorenom ranom".

"Patolog ga je pregledao. Ožiljak mu je prekrivao gornji dio stopala. Kako dobijete ožiljak koji prekriva gornji dio stopala? Rekla je da je to sigurno rezultat višemjesečnog života sa otvorenom ranom", dodala je.

Fred je rekao da porodica nije bila spremna da vidi 22-godišnjeg studenta u takvom stanju. Za njegovu suprugu i njihovu ćerku je to bilo previše, preneo je "Jutarnji list".

"Glava mu je bila obrijana, a oči su vrdale okolo. Bio je slijep, gluv i hranio se uz pomoć cjevčice. On je bio biljka. Njegove ruke i noge su bile potpuno deformisane. Sjevernokorejci su potpuno osramotili Otoa i našu porodicu. Oto je mučen i praktično ubijen", rekao je Fred.

Roditelji Otoa Varmbira Sindi i Fred su rekli da se njihov sin "nekontrolisano trzao i ispuštao je neljudske zvukove", a Fred je naveo i da je izgledalo da su mu zube razmiještali kliještima.

Sindi je rekla da su ona i njen muž odlučili da javno istupe jer žele da odgovore druge od odlaska u Sjevernu Koreju.

"Niko ne mora tamo da ide. Oni vam pokažu samo ono što žele da vidite. Ne želim da bilo kome naude ili da ga otmu", rekla je Sindi.

Oto je pušten iz zatvora nakon što su sjevernokorejski zvaničnici utvrdili da se razbolio i pao u komu.

Varmbir je u Sjevernoj Koreji bio osuđen na 15 godina zatvora zbog pokušaja krađe propagandnog postera iz hotela u kojem je boravio u januaru prošle godine, a u SAD je stigao u junu ove godine.

On je stigao u komi i preminuo nakon nedjelju dana.

Sjeverna Koreja tvrdi da je Oto obolio od botulizma, ali američki ljekari nisu pronašli nikakve dokaze koji bi to potvrdili.

(novosti)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

RODITELjI PROGOVORILI O SMRTI SINA: Oto je bio praktično na samrti kad je vraćen u SAD (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 27.Sep.2017

Roditelji studenta iz SAD Otoa Varmbira, koji je u zatvoru u Severnoj Koreji proveo 18 meseci, izjavili su za CNN da je njihov sin bio praktično na samrti kad je vraćen u SAD VAŠINGTON - Roditelji studenta iz SAD Otoa Varmbira, koji je u zatvoru u Severnoj Koreji proveo 18 meseci,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.