RT: Sramno, SAD onemogućavaju hranu i lekove Irancima, tvrdeći da ih podržavaju -  Zarif

Izvor: Vostok.rs, 20.Nov.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Sramno, SAD onemogućavaju hranu i lekove Irancima, tvrdeći da ih podržavaju - Zarif

Samoumišljena solidarnost Vašingtona sa Irancima koji protestuju zbog povećanja cena goriva ne može se shvatiti ozbiljno, jer su američke sankcije nanele toliko patnje Islamskoj republici, izjavio je ministar spoljnih poslova Džavad Zarif. "Režim koji nameće prisilne ekonomske akcije i zabranjuje isporuku hrane i lekova starijim osobama i pacijentima, nikada ne može tvrditi da podržava iransku naciju", naglasio je Zarif, prenosi iranska informativna agencija IRNA. Dodao je da će evropske zemlje koje ne uspeju da se suprotstave nameri Vašingtona da promeni vlast u Teheranu biti "odgovorne za njihova opasna djela".
Njegovi komentari su usledili nakon što je američki državni sekretar Majk Pompeo izrazio podršku Irancima koji su izašli na ulice u znak protesta protiv povećanja cena goriva. Zarif je sugerisao da Pompeo treba "prvo da da odgovor za najavljene terorističke akcije i zločine protiv čovečnosti i protiv iranske nacije", pre nego što iskaže solidarnorbst s iranskim narodom. Vašington je uveo oštre sankcije Iranu nakon što je prošle godine jednostrano odustao od Nuklearnog sporazuma 2015. godine. Iran je težio da zaobiđe ekonomska ograničenja, ali do sada evropske zemlje uglavnom nisu bile voljne da se suprotstave američkim diktatima. Izvor: Vostok / RT
Pogledaj vesti o: Cena goriva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.