Izvor: Vostok.rs, 13.Avg.2017, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: SAD nameravaju da se „bore protiv korupcije” u Srbiji

Izvor: Vostok,RT

SAD traže organizaciju koja će pratiti aktivnosti državnih institucija u Srbiji u cilju "borbe protiv korupcije" u zemlji.

Međutim, prema rečima stručnjaka, "program za borbu protiv korupcije" treba da bude paravan za lobiranje interesa Vašingtona u Beogradu.

Početkom avgusta, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), koju nadgleda Vlada SAD objavila je ugovor za realizaciju novog programa, kako bi se "poboljšao nivo odgovornosti organa vlasti Srbije".

Odabrana agencija će morati da radi sa društvenim pokretima u opštinama republike, kao i zvaničnim organizacijama koje "mogu da posluže kao izvor za nove grupe."

USAID-ov partner će takođe raditi sa srpskim ministarstvima za sprovođenje novih reformi. Pored toga, prema ugovoru trebalo bi da se sprovedu "političke reforme u Srbiji".

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruski eksperti otkrili PAKLENI PLAN Vašingtona: SAD Srbiji nudi lažnu pomoć, žele SAMO JEDNO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2017

USAID raspisao tender za nadgledanje aktivnosti naših državnih institucija..Šef Centra za studije američkog mehanizma za spoljnu politiku Sergej Samuilov smatra da je USAID program navodne pomoći Srbiji na osnovu kojeg će njihovi eksponenti dobiti milione dolara za "nadgledanje aktivnosti državnih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.