Prva pobeda Filadelfije, porazi Vašingtona i Lejkersa

Izvor: RTS, 19.Okt.2018, 07:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva pobeda Filadelfije, porazi Vašingtona i Lejkersa

Filadelfija je ubedljivo savladala Čikago sa 127:108 i došla do prve pobede u sezoni predvođena raspoloženim Džoelom Embidom. U dramatičnoj završnici Majami je nadigrao Vašington sa 113:112, a u poslednjoj sinoćnoj utakmici NBA lige Portland je nadigrao LA Lekjerse sa 128:119.
U duelu Filadelfije i Čikaga nije bilo mnogo neizvesnosti iako je Čikago na startu meča poveo i dobio prvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četvrtinu meča.

A onda je Filadelfija serijom pogodaka Darija Šarića i Roberta Kovingtona napravila razliku veću od 20 poena. Predvodio ih je najefikasniji Džoel Embid sa 30 poena. Ben Simons je imao tripl-dabl sa 13 poena, 13 skokova i 11 asistencija.
Kod Bulsa, kojima je ovo bio prvi meč u sezoni, najbolji je bio Zek Lavin sa 30 poena.
Meč Majamija i Vašingtona je protekao u obostranom nadigravanju i obrtima iz kojih je Majami u finišu meča izašao kao krajnji pobednik.

U poslednji minut je Vašington ušao sa pola koša prednosti, a Džon Vol je mogao da reši meč ali je na 10 sekundi do kraja promašio šut za tri poena. Hitu je ostalo 6 i po sekundi uz tajm-aut, a posle promašaja Dvejna Vejda, Keli Olinik je pogodio za dva poena i doneo pobedu timu jer je do kraja meča ostalo svega dve desetinke.
Najefikasniji u Majamiju je bio Džoš Ričardson sa 28 poena, a igrač odluke Keli Olinik je meč završio sa 9 poena.
U timu Vašingtona najefikasni je bio Džon Vol sa 26 poena, a pratio ga je Bredli Bil sa 20 postignutih poena.
U poslednjem meču večeri Portland je nadigrao LA Lekjerse sa 128:119.
Košarkaši Portlanda su ovom pobedom pokvarili zvaničan debi Lebrona Džejmsa u novom timu.

Popularni "Kralj" u svom stilu punio je statističke kolone i meč završio sa 26 poena, 12 skokova i šest asistencija, ali to nije bilo dovoljno jer su na drugoj strani bili raspoloženi Demijan Lilard sa 28, Nik Stauskas sa 24 i Si-Džej Mekolum sa 21 pogodaka.
Kod Lejkersa istakli su se i Džoš Hart sa 20 i Brendon Ingram sa 16 poena. 
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Filadelfija preko Bulsa do prve pobjede

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2018

Filadelfija Seventisiksersi ostvarili su prvu pobjedu u novoj NBA sezoni pošto su ubedljivo slavili protiv Čikago Bulsa 127:108. Majami je slavio protiv Vašingtona na gostovanju rezultatom 113:112.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.