Profit američkih banaka pao 7,3% u trećem kvartalu

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Nov.2019, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profit američkih banaka pao 7,3% u trećem kvartalu

WASHINGTON - Profit američkih banaka smanjen je za 4,5 milijardi dolara na 57,4 milijarde dolara u trećem kvartalu 2019. godine, jer su „vanredni događaji" u tri velike financijske institucije umanjili rast tog sektora, objavila je danas Federalna korporacija za osiguranje depozita (FDIC).

To je za 7,3 posto niži profit u odnosu na isti kvartal prošle godine, prenosi agencija Reuters.

Iz FDIC-a, međutim, poručuju da je 62 posto banaka prijavilo povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << godišnje dobiti, dok je samo četiri posto banaka bilo neprofitabilno.

Ipak, prihodi po osnovi kamata uvećani su za 1,2 posto u odnosu na isti period prošle godine, što je najsporiji tempo rasta od kraja 2014. godine.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.