Prodanović i ove godine na doručku kod Obame

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jan.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodanović i ove godine na doručku kod Obame

BANJALUKA - Lazar Prodanović, član Predstavničkog doma parlamenta BiH iz SNSD-a, pozvan je na tradicionalni molitveni doručak sa američkim predsjednikom Barakom Obamom, koji treba da bude održan u Vašingtonu 5. februara ove godine.

Rekao je da se prošle godine susreo sa brojnim predstavnicima američkog Kongresa, Stejt departmenta i drugih institucija u SAD.

"Vjerujem da ću i ove godine imati priliku da se susretnem sa uticajnim ličnostima u Americi i da ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << poslati jasnu poruku da smo opredijeljeni za demokratski napredak BiH. Istovremeno, smatram da je važno da i ovaj put istaknem značaj i poziciju RS unutar BiH kao složene države tri konstitutivna naroda i dva entiteta", rekao je Prodanović.

Prodanović je rekao da je poziv dobio peti put u zadnjih sedam godina te da očekuje da, pored njega, doručku prisustvuje još nekoliko predstavnika BiH.

Dodao je da poziv dobije oko 3.000 ljudi iz 120 zemalja iz političkog, kulturnog i vjerskog života, za koje Organizacioni odbor, koji čine predstavnici američkog Kongresa, ocijeni da su ostvarili značajne društvene rezultate u svojim zemljama.

Osim Prodanovića, poziv je dobio i Erdal Trhulj, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, a u petak nismo uspjeli saznati ko je još dobio poziv.

Tradicija okupljanja počela je 1953. godine, u vrijeme mandata predsjednika Dvajta Ajzenhauera, koji je sazvao grupu kongresmena na skup čiji je cilj bio da se pomogne u prevazilaženju podjela u tadašnjem američkom društvu. Kasnije je ta manifestacija poprimila međunarodni karakter, a traje nekoliko dana.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.