Priznanje Kosova za Srbiju NIJE TEMA: Vučić o poseti SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2020, 13:16

"Priznanje Kosova za Srbiju NIJE TEMA": Vučić o poseti SAD

On je ovako odgovorio na pitanje u vezi sa predstojećim sastankom u Vašingtonu, koji je zakazan za 27. jun.

- Ne znam šta će da bude tema, ni u kojoj delegaciji idemo, videćemo kako se biti - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kaže i da od sastanka ne očekuje spektakularne stvari, ali da očekuje konstruktivan razgovor.

- Mala je Srbija da bi zapovedala Beloj kući, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je dovoljno jaka da kaže šta misli - rekao je Vučić obilazeći radove na izgradnji puta Lajkovac-Iverak.

Ponovio je da za Srbiju neće biti tema priznavanje Kosova.

Kazao je i da se Srbija nalazi na evropskom putu, i da se ne stidi i ne plaši da to kaže i pred kineskom ambasadorkom. Ističe i da, "nema ko i kome da me prijavljuje po Evropi".

Odgovarajući na pitanje o uzurpaciji zemljišta Visokih Dečana na KiM, Vučić kaže da je na to reagovao i Stejt department, i da sve što se tamo dešava Srbija oštvo osuđuje.

Naveo je i da je danas kosovski premijer Avdulah Hoti rekao da postoji pet uslova za razgovore sa Beogradom, kao i da su svi neprihvatljivi za Srbiju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.