Poslednje upozorenje za Trampa! Kina neće tolerisati ucene Vašingtona

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2018, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednje upozorenje za Trampa! Kina neće tolerisati ucene Vašingtona

Kina je službeno odgovorila na upozorenje američkog predsendika Donalda Trampa, koji je poručio da će se SAD povući iz nuklearnog sporazuma s Rusijom, dok se Rusija i Kina ''ne urazume''

Portaprolka kineskog ministarstva inostranih poslova upozorila je SAD da ''ne idu uzvodno'' i da dvaput razmisle pre nego što donesu bilo kakvu odluku o povlačenju iz nuklearnog sporazuma s Rusijom.

Ona je dodala se Kina uvek držala odbrambenog karaktera svoje nacionalne politike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbrane i zaštite svojih državnih interesa.

- Kina neće da toleriše bilo kakvu ucenu od bilo koje zemlje - poručila je paortparolka kineskog MIP Hua Čunjing.

Da podsetimo, Tramp je u ponedeljak upozorio da SAD ima nameru da pojača svoj nuklearni arsenal kako bi izvršio pritisak na Rusiju i Kinu.

- To je pretnja i to uključuje Kinu i uključuje Rusiju i uključuje svakog drugog ko želi da igra tu igru. Ne možete da igrate tu igru sa mnom - rekao je Tramp.

On je dodao  da će se držati svog plana o jačanju nuklearnog oružja ''sve dok se ne urazume''.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.