Pjongjang nema nameru da pregovara sa Vašingtonom

Izvor: Vostok.rs, 09.Jul.2020, 09:31

Pjongjang nema nameru da pregovara sa Vašingtonom

  Pjongjang nema nameru da pregovara sa Vašingtonom, izjavio je šef Odeljenja za američka pitanja Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje Kvon Džong Gun, prenosi severnokorejska Centralna telegrafska agencija.
Kako navodi agencija, Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje ranije je „jasno iznelo svoj stav“ u izjavi u vezi sa „neblagovremenim“ glasinama o samitu Severne Koreje i Sjedinjenih Američkih Država. U obraćanju predstavnika Ministarstva spoljnih poslova navodilo se da se SAD „uporno drže neprijateljske politike“ prema Pjongjangu, nisu spremne da ponude neke nove uslove i ovu temu koriste za rešavanje unutrašnje političke krize, zbog čega Severna Koreja ne vidi potrebu za pregovorima na najvišem nivou i šokirana je saopštenjima o mogućem samitu. „Nedvosmisleno ponovo saopštavamo da ne nameravamo da se sastajemo licem u lice sa Sjedinjenim Američkim Državama“, ističe se u saopštenju koje je objavila agencija.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.