Izvor: Luftika.rs, 03.Jun.2020, 08:01

Pentagon rasporedio 1.600 vojnika u okolini Vašingtona, Njujork van kontrole

Oko 1.600 američkih vojnika raspoređeno je u okolini Vašingtona i u stanju su „pojačane pripravnosti“, objavio je u sredu Pentagon, pošto su nastavljeni protesti protiv policijske brutalnosti i rasizma u gradu.
Policija u Vašingtonu upotrebila je biber sprej protiv demonstranata, a do hapšenje većeg broja ljudi došlo je u Njujorku.
U Portlandu je mirno protestvalo oko 10.000 ljudi, javlja N1.
Nastavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << se protesti protiv policijske brutalnosti i sistemskog rasizma u Sjedinjenim Američkim Državama pokrenuti zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, a gradovi se pripremaju za nove nemire posle Trampovih pretnji za primenom veće sile.
Demonstranti su prošle noći marširali ulicama Vašingtona, Njujorka i Los Anđelesa.
Stotine ih se okupilo pored postavljene ograde koja im onemogućava ulazak u park blizu Bele kuće gde su u ponedeljak mirni demonstranti rasterani suzavcem kako bi američki predsednik Donald Tramp mogao da prođe do obližnje crkve i fotografiše se s Biblijom u ruci.
Većinom mirni protesti proteklih dana povremeno su obeleženi nemirima tokom noći.
Četvorica policajaca ranjena su vatrenim oružjem u Sent Luisu, a jedan u Las Vegasu tokom sukoba s demonstrantima.
Uhapšene su hiljade demonstranata širom zemlje, a ima i poginulih i povređenih.
Hapšenje mirnih demonstranata u Los Anđelesu Policija u Los Anđelesu uhapsila je manju grupu demonstranata koja je protestovala ispred rezidencije gradonačelnika.
Policija je odnosila jednog po jednog demonstranta, koji je sedeo na ulicama s rukama podignutim u vazduh.
Tramp: Njujork van kontrole Američki predsednik Donald Tramp tvitovao je da je Njujork potpuno van kontrole i zapitao kada će guverner Endrju Kuomo zatražiti pomoć federalnih vlasti.
Tramp je situaciju u Njujorku opisao kao „haos, bezakonje i destrukciju“.
New York’s Finest are not being allowed to perform their MAGIC but regardless, and with the momentum that the Radical Left and others have been allowed to build, they will need additional help. NYC is totally out of control. @NYCMayor & @NYGovCuomo MUST PUT DOWN RIOTING NOW!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 3, 2020

Nakit, televizori, skupocene torbice: Šta najbolje „ide“  tokom nereda u SAD-u (Video)

Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Osmi dan protesta, još jedna noć nemira: Hiljade uhapšenih, ranjeno petoro policajaca FOTO

Izvor: B92, 03.Jun.2020

Nastavljaju se protestii protiv policijske brutalnosti i sistemskog rasizma u Sjedinjenim Državama pokrenuti zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda...Gradovi se pripremaju za potencijalne nove nemire nakon Trampovih pretnji za primenom veće sile...Demonstranti su promarširali ulicama Vašingtona,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.