Izvor: RTS, 13.Avg.2020, 10:21

Iranski desant na tanker u međunarodnim vodama

Iranske snage su uz pomoć dva broda i helikoptera zauzele tanker "Vila" u međunarodnim vodama, objavila je na "Tviteru" američka Centralna komanda. Tanker je potom oslobođen.
Tanker "Vila", koji prevozi hemikalije i naftne derivate pod zastavom Liberije, plovi već dva meseca u blizini istočne obale Ujedinjenih Arapskih Emirata, navodi Blumberg.

Američka Centralna komanda objavila je na "Tviteru" da su se iranske snage, uz pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dva broda i helikoptera "Morski kralj", ukrcale i zauzele tanker "Vila" u međunarodnim vodama.
Iranci su potom oslobodili brod, a američka vojska nije bila uključena u operaciju, osim praćenja, naveo je Rojters pozivajući se na anonimne zvaničnike.
Tanker "Vila" se nedavno nalazio u blizini Ormuskog moreuza, kroz koji godišnje prođe oko jedna trećina nafte kojom se trguje na svetskim morima.
Iran je prošle godine zauzeo britanski tanker u Ormuskom moreuzu na oko dva meseca, što je dovelo do zaoštravanja odnosa sa SAD i povećanja cene nafte.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Objavljen snimak kako Iranci zauzimaju tanker VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 13.Avg.2020

Centralna komanda Sjedinjenin Američkih Država objavila je da su iranske snage zauzele brod nazvana "Vila"...Na snimku koji je objavljen na zvaničnom Tviter nalogu SAD ne vidi se tačko šta se događa...Kako se navodi u opisu objave, dva broda i iranski "Morski kralj" helikopter zauzeli su brod...Jedini...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.