Pens pripretio Evropi: Pravite nepromišljen korak, udaljavate se od Amerike

Izvor: Vesti-online.com, 14.Feb.2019, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pens pripretio Evropi: Pravite nepromišljen korak, udaljavate se od Amerike

Američki potpredsednik Majk Pens optužio je danas evropske saveznice Vašingtona da pokušavaju da prekrše sankcije koje je protiv Teherana uveo SAD i pozvao ih da odbace nuklearni sporazum sa Iranom.

- Nažalost, neki od naših evropskih partnera nisu ni približno kooperativni. U stvari, oni su se trudili da stvore mehanizme za kršenje naših sankcija - rekao je Pens na konferenciji o Bliskom istoku koju su SAD organizovale u Poljskoj, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Pens je program koji je EU uspostavila kako bi olakšala trgovinu sa Iranom nazvao pokušajem da se "prekinu američke sankcije protiv iranskog revolucionarnog režima".

- To je nepromišljen korak koji će samo ojačati Iran, oslabiti EU i stvoriti još veću distancu između Evrope i SAD - rekao je Pens.

Na skupu u Varšavi učestvuje više od 60 zemalja, ali evropske sile poput Nemačke i Francuske odbile su da na taj skup pošalju svoje predstavnike.

Pens je istovremeno optužio Iran da je najveći sponzor terorizma na svetu, prenosi AP.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.