Panika ostavila pumpe bez goriva: Vašington na ivici zaliha

Izvor: B92, 15.Maj.2021, 10:42

Panika ostavila pumpe bez goriva: Vašington na ivici zaliha

Vašington -- Vašington je bio na ivici zaliha goriva u petak, iako je najveći američki cevovod ponovo pokrenuo isporuke nakon sajbernapada.

Istovremeno američki zvaničnici uveravaju vozače da će se zalihe vratiti na normalu.

Nakon što je jedna od najvećih kompanija u SAD "Kolonijal pajplajn" bila zatvorena šest dana zbog sajbernapada, nastala je panika, jer su ljudi masovno kupovali i skladištili gorivo, ostavivši brojne pumpe i stanice bez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovog derivata, prenosi Rojters.

S obzirom na to da Amerikanci sve vise putuju drumom kako se približava letnja sezona, cene na pumpama su skočile na maksimum u prethodnih nekoliko godina.

Kako navodi Rojters, prosečna cena goriva se popela na 3,04 dolara, što je najveća cena još od oktobra 2014. godine, saopštila je Američka automobilska industrija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VAŠINGTON BIO NA IVICI ZALIHA GASA Cene na maksimumu zbog hakerskog napada

Izvor: Blic, 15.Maj.2021

Vašington je bio na ivici zaliha gasa u petak, iako je najveći američki gasovod ponovo pokrenuo isporuke nakon sajber napada, dok američki zvaničnici uveravaju vozače koji koriste gas da će se zalihe vratiti na normalu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.