POMEREN SASTANAK U VAŠINGTONU! Vučić objavio da li Tramp dolazi na sastanak sa Prištinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2020, 11:15

POMEREN SASTANAK U VAŠINGTONU! Vučić objavio da li Tramp dolazi na sastanak sa Prištinom

- Najviše me brine ono što će biti tema razgovora u Vašingtonu i Briselu, po pitanju Kosova i Metohije - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga brine tema razgovora u Vašingtonu i Briselu, pitanje Kosova i Metohije.

- Razgovori će verovatno biti 3. ili 4. septembra. Kažu da postoji mogućnost ako se nešto dogovorimo da se pojavi Tramp. Spreman sam i pripremljen, ceo život se borim i znam šta mogu tako da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << očekujem. Svakako će biti teško. Albance ne zanima ekonomija. Nije problem da pričamo o bilo čemu, ali je problem šta možemo da ponudimo. Ako nam ponude da priznamo Kosovo - neće biti razgovora o tome, dajte ponudite nešto ozbiljnije. Brine me što će možda Tramp biti tamo, on se ne pojavljuje na sastancima malih zemalja, osima ako nije nešto veoma bitno - rekao je predsednik.

- Mislim da je Grenel imao dobre ideje, da se Tramp dobro odnosi prema Srbiji. Razgovramo o sporazumu o normalizaciji, ne o priznanju. Držimo svoju politiku čvrsto i jasno, ali ako vas zovu u Belu kuću, a vi odbijete, to bi bilo neodgovorno - rekao je Vučić.

- Poslednji put sam bio veoma prijateljski primljen u Beloj kući. Trampa sam video dva puta na prijemima. Postaraću se da bude dobro ako ga vidim treći put. Mi moramo da razumemo koliko je teška pozicija i da nemamo mnogo aduta u rukavu. Moramo da brinemo o budućnosti zemlje i voditi računa i o našem narodu na Kosovu i Metohiji. Naš vitalni cilj je očivanje mira - ističe predsednik.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.