PENTAGON PORUČUJE: Nema povlačenja američkih snaga, stižu nove trupe u Nemačku, i to nije sve!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021, 12:44

PENTAGON PORUČUJE: Nema povlačenja američkih snaga, stižu nove trupe u Nemačku, i to nije sve!

SAD i Nemačka su u velikom sporu oko jednog ključnog pitanja

SAD neće dopustiti da "Severni tok 2" stane na put američkih odnosa sa Nemačkom, rekao je sekretar za odbranu SAD, Lojd Ostin.

Prošlog meseca američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da Vašington samo želi da njegovi saveznici razumeju stav SAD o gasovodu "Severni tok 2" i da je "žalosno" što je projekat postao sporna tačka. Američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vašington neće dozvoliti da "Severni tok 2" ometa odnos sa Nemačkom.

Takođe je rekao da američka vlada više ne planira da povlači trupe iz Nemačke, dodavši da će SAD tamo rasporediti dodatnih 500 vojnika. Vašington je više puta pokazao nezadovoljstvo zbog gasovoda "Severni tok 2" kojim bi trebalo da se doprema gas iz Rusije u Evropu, SAD su uvele sankcije protiv kompanija koje su uključene u projekat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Austin najavio slanje 500 vojnika u Nemačku kao jačanje veza

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Apr.2021

Američki ministar odbrane Lojd Ostin (Lloyd Austin) je na početku svoje prve posete Evropi rekao da će SAD stacionirati još 500 vojnika u Nemačkoj u pokušaju jačanja bilateralnih veza. „Informisao sam ministarku o našoj nameri da već ove jeseni trajno stacioniramo približno 500 dodatnih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"NE IGRAJTE SE VATROM!" Amerika prešla sve granice, Kina više neće upozoravati Vašington

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2021

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je u nedelju da su Sjedinjene Države zabrinute zbog agresivnih akcija Kine protiv Tajvana..Kina je danas poručila Sjedinjenim Američkim Državama da u vezi sa Tajvanom prestanu da se igraju vatrom i izrazila nezadovoljstvo jer Vašington namerava da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.