Osvetnička kampanja Donalda Trampa

Izvor: B92, 17.Avg.2022, 07:56

"Osvetnička kampanja" Donalda Trampa

Vašington -- Glasači u američkoj saveznoj državi Vajoming nisu podržali na primarnim izborima u Republikanskoj stranci kongresmenku Liz Čejni.

Čejni je inače jedna od najžešćih kritičara bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Nju je pobedila kandidatkinja koju podržava Tramp, Harijet Hageman, prenosi BBC.

Čejni je jedan od samo dva člana republikanaca koja je učestvovala u istražnom komitetu Kongresa koji istražuje Trampovu ulogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u neredima na Kapitolu 6.januara.

Svih 10 republikanaca koji su glasali za opoziv Trampa, nakon što su njegove pristalice napale zgradu američkog Kapitola u januaru prošle godine našli su na meti "osvetničke kampanje" bivšeg predsednika, navodi BBC.

Do sada su četiri otišla u penziju, a sada su četiri poražena od njegovih izabranih kandidata na primarnim izborima u državama Vajoming, Vašington, Mičigen i Južna Karolina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TRAMPOV KANDIDAT PORAZIO NJEGOVOG VELIKOG NEPRIJATELJA: Da li je ovo naznaka za novi mandat u Beloj kući?

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2022

Liz Čejni, članica Predstavničkog doma Kongresa SAD u poslednjih pet godina i jedna od najviđenijih protivnika Donalda Trampa u Republikanskoj stranci, izgubila je primarne partijske izbore u državi Vajoming i mogućnost da se ponovo kandiduje za kongres...Čejni je izgubila na primarnim izborima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.