Osnivač Huaveja: Nismo očekivali ovako ekstremne mere Vašingtona

Izvor: B92, 17.Jun.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivač Huaveja: "Nismo očekivali ovako ekstremne mere Vašingtona"

Peking -- Vašington od početka ove godine intezivno radi na slamanju "Huaveja".

Administracija SAD tvrdi da ovaj tehnološki gigant krade komercijalne informacije i blisko sarađuje sa kineskom vladom kako bi špijunirao korisnike svojih uređaja.

Osnivač kompanije Huavei Ren Žengfei izjavio je da ova kompanija nikada nije očekivala da će SAD preduzeti takve "ekstremne mere" protiv nje.

Prvi čovek kineskog diva, u prethodnom periodu trudi se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da "gasi požar". Pre dve nedelje on se glasno usprotivio najavljenim kontramerama Pekinga.

Ren je rekao da će prvi protestovati ako Kina suspenduje rad Epla.

Time je Epl dobio neočekivanog prijatelja usred trgovinskog rata između SAD i Kine, kome niko ne nazire kraj.

Ovo nije prvi put da glavni čovek najmoćnije kineske tehnološke kompanije brani Epl. Više puta je priznao da kupuje Eploveproizvode sebi i članovima svoje porodice.

Neki kineski građani pozivali na bojkot Huaveja na društvenim mrežama.

Ali Ren to ne odobrava i kaže da, da nije Epla, ne bi bilo mobilnog interneta i ne bismo bili u mogućnosti da vidimo lepotu ovog sveta.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.