Novi zaplet: Bijela kuća otkazala sastanak s kineskim predstavnicima

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Jan.2019, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zaplet: Bijela kuća otkazala sastanak s kineskim predstavnicima

WASHINGTON - Neslužbeni izvori potvrdili su CNBC-u kako je Bijela kuća otkazala za ovaj tjedan planirani sastanak s kineskim predstavnicima oko rješavanja trgovinskih sporova. 

Razlog je tome, kaže isti izvor, stalno nerazumijevanje između dviju strana na temu krađe intelektualnog vlasništva za što Amerikanci optužuju kinesku stranu.

Odmah po objavi ove informacije američki burzovni indeksi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << potonuli su na dnevne minimume, a investitori očito otvaraju novi krug pesimizma.

Američki su se dužnosnici trebali sastati s kineskim predstavnicima ovoga tjedna kako bi ubrzali postizanje dogovora prije isteka roka koji je fiksiran na 1. ožujka.

Na pitanje za komentar, Bijela kuća je poručila CNBC-u da "timovi ostaju u kontaktu u pripremi za razgovore na visokoj razini s potpredsjednikom Liu Heom krajem ovog mjeseca".

Ovako negativni signali crvena su krpa za investitore. Prije samo desetak dana produženje pregovora izazvalo je optimistično vjerovanje da su dva najveća svjetska gospodarstva blizu postizanja sporazuma.

Trgovinski pregovori između Washingtona i Pekinga traju već mjesecima. Obje zemlje su uvele carine na robe vrijedne milijarde dolara.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.