Tramp se bori protiv vetrenjača koje bljuju dim: Ne kapiram vetar

Izvor: B92, 24.Dec.2019, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp se bori protiv vetrenjača koje "bljuju dim": "Ne kapiram vetar"

Vašington -- Američki predsednik ponovio je svoje tvrdnje da su vetrogeneratori uzrok bolesti i štetni po okolinu zbog "ogromne količine dima koji bljuju u atmosferu".

Niko vetrenjače nije proučavao više od mene, ali ih i dalje ne razumem. Ne razumem vetar, " izjavio je američki predsednik ovog vikenda tokom obraćanja mladim konzervativcima na Floridi.

Tokom govora koji je trajao duže od jednog sata Tramp je kritikovao svoje neprijatelje, ali je najneobičniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deo bila priča o vetrogeneratorima koje on naziva vetrenjačama, prenosi RTS.

"Bučne su. Ubijaju ptice. Želite li da vidite groblje ptica? Samo idite pod neku od vetrenjača. Nigde nećete videti toliko ptica", rekao je Tramp.

Tramp je publici "objasnio" da se vetrogeneratori uglavnom prave u Kini i Nemačkoj i da "izbacuju mnogo dima u atmosferu", ne objašnjavajući na šta tačno misli.

"Govorimo o karbonskom otisku. Pa one bljuju dim, zar ne? Bljuju. Gde god, u Kini, Nemačkoj, sve je to jedan isti, naš vazduh."

Tramp je ukazao i na još jedan problem sa vetrenjačama, na njihovu „belu" boju.

Po njemu svaka vetrenjača ima drugačiju nijansu bele, a njegova omiljena je „oranž bela", rekao je ironično.

Takođe, dodao je da se vlasnici loše staraju o njima i da posle deset godina izgledaju grozno, a vlasnici ne žele da ih srede bez državnih subvencija, što je loše za sve.

Tramp je i ranije ukazivao na štetnost vetrenjača po okolinu, naročito po cenu nekretnina koje se nalaze u njihovoj blizini, kao i da buka koju prave izaziva rak.

Njegovi protivnici smatraju da je pravi razlog Trampova bliskost sa naftnom industrijom i industrijom uglja za koje obično lobira.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tramp "zaratio" sa vetrenjačama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Dec.2019

Američki predsednik Donald Tramp održao je govor mladim konzervativcima na Floridi, a jedan deo posvetio je vetru i vetrogeneratorima, koje naziva vetrenjačama, piše "Gardijan"..."Nikada nisam razumeo vetar. Znate, vetrenjače poznajem. Proučavao sam vetrenjače više nego bilo ko drugi. One su...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.