Na SAD da poboljšaju bilateralne odnose, kaže ministar odbrane Kine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jun.2022, 09:44

Na SAD da poboljšaju bilateralne odnose, kaže ministar odbrane Kine

Kina će se "boriti do kraja" da spreči Tajvan da proglasi nezavisnost, rekao je kineski ministar odbrane Vei Fenge u vreme porasta tenzija između Pekinga i Vašingtona oko budućnosti tog autonomnog ostrva. "Borićemo se po svaku cenu i do kraja. To je jedini mogući izbor za Kinu", rekao je u nedelju, 12. juna Vei Fenge na bezbednosnom forumu u Singapuru. "Oni koji nastave zalaganje za nezavisnost Tajvana sa ciljem podele Kine sigurno neće ostvariti cilj. Niko ne...
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar odbrane: Kina će se boriti do kraja da spreči nezavisnost Tajvana

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2022

Kina će se "boriti do kraja" da spreči Tajvan da proglasi nezavisnost, rekao je kineski ministar odbrane Vei Fenge u vreme porasta tenzija između Pekinga i Vašingtona oko budućnosti tog autonomnog ostrva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kina optužila SAD za 'otimanje' podrške u Azijsko-pacifičkoj regiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2022

Ministar odbrane Kine Vei Fenghe danas je tokom međunarodnog dijaloga "Šangri La" u Singapuru optužio SAD da pokušavaju da "preotmu" podršku zemalja Azijsko-pacifičke regije i okrenu ih protiv Pekinga.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.