NEĆE PROĆI PLAN AMERIKE DA UVEDE EMBARGO IRANU Lavrov: Takvi pokušaji u najmanju ruku su nelegitimni

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2020, 16:22

"NEĆE PROĆI PLAN AMERIKE DA UVEDE EMBARGO IRANU" Lavrov: Takvi pokušaji u najmanju ruku su nelegitimni

Evropske zemlje su "pod ogromnim uticajem Vašingtona"

Plan SAD da uvede embargo Iranu na kupovinu oružje se neće obistiniti, jer takva mera nije u skladu sa međunarodnim pravom, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

- Siguran sam da ta inicijativa neće proći nezavisno od toga ko će se još od potpisnica nuklearnog sporazuma sa Teheranom usprotiviti planovima Amerike da uvede embargo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Iranu - rekao je on tokom sastanka sa iranskim ministrom spoljnih poslova Džavadom Zarifom.

Lavrov je rekao i da su pokušaji da se embargo uvede na nivou Saveta bezbednosti u najmanju ruku nelegitimni.

On je, međutim, kazao da ne može da jamči kakvog će stava biti Evropa, budući da su evropske zemlje "pod ogromnim uticajem Vašingtona".

- Taj uticaj podrazumeva i konstantni pritisak Amerike na vodeće evropske zemlje pre svega u ekonomskom smislu, zatim i u vojnom - dodao je Lavrov.

Lavrov se osvrnuo i na pitanje Libije rekavši da je stav Rusije da bi u toj zemlji po hitnom postupku trebalo pokrenuti pregovore bez ikakvih preduslova.

- Sve zaraćene strane bi trebalo odmah da sednu za pregovarački sto kako bi se dogovorili šta im je činiti - istakao je on.

Lavrov je naglasio da je Moskva tog stava od samog početka konflikta, kao i što je slučaj bio u Siriji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.