NABE: Trećina američkih ekonomista očekuje recesiju do 2021. godine

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Avg.2019, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NABE: Trećina američkih ekonomista očekuje recesiju do 2021. godine

WASHINGTON – Jedan broj američkih ekonomista prilično je zabrinut zbog rizika koje sa sobom nose neke ekonomske mjere predsjednika Donalda Trumpa i očekuje recesiju u SAD-u do kraja 2021. godine.

Tridesetčetiri posto ekonomista koje je anketirala Nacionalna asocijacija za ekonomiju poslovanja (NABE), izrazilo je uvjerenje da će ekonomsko usporavanje prijeći u recesiju 2021, prema rezultatima istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << objavljenim danas, prenosi agencija AP.

To je više u odnosu na anketu iz veljače, kada je takvo mišljenje imalo 25 posto ispitanika.

Samo dva posto anketiranih očekuje da će recesija početi ove godine, dok 38 posto predviđa da će se to dogoditi 2020. godine. Oni su i ranije izražavali strahovanje da bi T rumpove tarife i veći proračunski deficit na kraju mogli da priguše ekonomski rast.

Kad je riječ o izgledima za uspjeh u posljednjem krugu trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine, američki ekonomisti su u anketi NABE-a također izrazili skepticizam.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.