Meri Vorlik novi ambasador SAD u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2009, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meri Vorlik novi ambasador SAD u Srbiji

VAŠINGTON - Diplomata Meri Vorlik imenovana je za novog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, saopštila je Bela kuća.

Vorlikova je dobila agreman za novu funkciju, rečeno je Tanjugu u izvorima bliskim Stejt departmentu. Imenovanje novog američkog ambasadora treba da potvrdi Senat.

Američki predsednik Barak Obama "saopštio je svoju nameru da imenuje" na jedno od "ključnih mesta u administraciji" Meri Vorlik, koja je radila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u sektoru odbrane Stejt departmenta, navela je Bela kuća u saopštenju.

Do maja 2009. Vorlikova je bila vršilac dužnosti zamenika pomoćnika sekretara odbrane za Rusiju, Ukrajinu i Evroaziju.

Od 2001. do 2004. obavljala je dužnost ministra-savetnika za ekonomska pitanja u američkoj ambasadi u Moskvi, a pre toga bila je deo konzularnih i ekonomskih misija u ambasadama SAD u Nemačkoj, Filipinima i Bangladešu.

Dosadašnji ambasador SAD u Beogradu bio je Kameron Manter, koji je tu dužnost napustio pre isteka mandata zbog preuzimanja novih diplomatskih poslova u Iraku.

Početkom septembra pojedini mediji već su najavljivali izbor Vorlikove za ambasadora SAD u srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meri Vorlik novi ambasador SAD u Srbiji

Izvor: Blic, 23.Sep.2009

Diplomata Meri Vorlik biće novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji...Američki predsednik Barak Obama saopštio je svoju nameru da imenuje na jedno od ključnih mesta u administraciji Meri Vorlik, koja je radila u sektoru odbrane Stejt departmenta, navela je Bela kuća u saopštenju...Vorlikova...

Nastavak na Blic...

Meri Vorlik ambasadorka u Srbiji

Izvor: B92, 23.Sep.2009

Vašington -- Diplomata Meri Vorlik imenovana je za novog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, saopštila je Bela kuća... Vorlikova je dobila agreman za novu funkciju. Američki predsednik Barak Obama "saopštio je svoju nameru da imenuje" na jedno od "ključnih mesta u administraciji"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.