Mekejn za vazdušne udare na Siriju

Izvor: B92, 05.Mar.2012, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekejn za vazdušne udare na Siriju

Vašington -- Američki republikanski senator Džon Mekejn poziva SAD da budu predvodnik međunarodnih napora za početak vazdušnih udara na Siriju.

Mekejn je u američkom Senatu rekao da je brutalni obračun sirijskog režima sa neistomišljenicima rezultirao ratnim zločinima, kao i da će susedi Sirije intervenisati vojno, sa ili bez SAD.

On je istakao da SAD imaju moralnu i stratešku dužnost da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svrgnu sirijskog predsednika Bašara el Asada i njegove pristalice.

Mekejn je prošlog meseca pozvao na međunarodnu saradnju kako bi se oružjem i drugom vrstom pomoći pomoglo snabdevanje pobunjenika koji se bore protiv El Asada.

On tada, međutim, nije govorio o eventualnoj direktnoj američkoj vojnoj pomoći.

Prema podacima UN, od početka marta prošle godine, kada je u Siriji počela pobuna protiv predsednika Bašara el Asada, u toj zemlji je poginulo više od 7.500 ljudi, dok sirijski aktivisti tvrde da je taj broj veći od 8.000.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.