Mas: Odnosi Nemačke i SAD su komplikovani

Izvor: RTS, 07.Jun.2020, 06:27

Mas: Odnosi Nemačke i SAD su komplikovani

Šef nemačke diplomatije Hajko Mas rekao je, povodom najave Vašingtona da će povući deo američkih trupa iz Nemačke, da su odnosi Nemačke i SAD "komplikovani".
Hajko Mas je za "Bild am zontag" rekao da će Berlin, ukoliko dođe do povlačenja dela američkih trupa, takav razvoj događaja primiti sa žaljenjem.
"Mi cenimo saradnju sa američkim trupama koja se razvijala tokom decenija. Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u interesu obe zemlje", rekao je Mas.
Mas je, kako prenosi Rojters, priznao da u odnosima dve zemlje postoje određena razmimoilaženja.
"Mi smo bliski partneri u transatlantskom savezu, ali, komplikovano je", kazao je šef nemačke diplomatije.
Britanska agencija dodaje da su predstavnici vladajućeg konzervativnog bloka nemačke kancelarke Angele Merkel u subotu kritikovali odluku predsednika SAD Donalda Trampa da iz Nemačke povuče 9.500 američkih vojnika.
Ukoliko bi SAD povukle deo svojih trupa, broj američkih vojnika bi se u Nemačkoj smanjio sa 34.500 na 25.000.
Jedan američki zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je Rojtersu da je plan povlačenja dela trupa razmatran mesecima u Prentagonu i da nema nikakve veze sa tenzijama u odnosima Trampa i Merkelove.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Odnosi Nemačke i SAD su komplikovani"

Izvor: B92, 07.Jun.2020

Odnosi Nemačke i SAD su "komplikovani", izjavio je šef nemačke diplomatije Hajko Mas povodom najave Vašingtona da će povući deo američkih trupa iz Nemačke...Mas je za "Bild am zontag" rekao da će Berlin, ukoliko dodje do povlačenja dela američkih trupa, takav razvoj dogadjaja primiti sa žaljenjem..."Mi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.