MRAČNI PLANOVI AMERIKE ZA SRBE: Doživljavaju nas kao monetu za potkusurivanje, Republika Srpska prva na udaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2021, 09:29

MRAČNI PLANOVI AMERIKE ZA SRBE: Doživljavaju nas kao monetu za potkusurivanje, Republika Srpska prva na udaru

Istoričar i publicista prof. dr Srđa Trifković izjavio je u jutarnjem programu Hepi TV da je glavni projekat Amerike na Balkanu trenutno likvidacija Republike Srpske.

- Srbiju u Vašingtonu doživljavaju kao monetu za potkusurivanje. Srbiju preziru. Smatraju da je Srbija jedan objekt politike, a ne subjekt pregovaračkog procesa. Lobisti za određene interese na ovim prostorima, poput Janoša Bugajskog i Danijela Servera, verno održavaju stavove birokratskog aparata u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Stejt departmentu - rekao je Srđa Trifković.

On kaže da je komično govoriti o integraciji u EU.

- Ne postoji ni institucionalni okvir, ni politička spremnost za proširenje i treba jednom prestati sa tom pričom - rekao je profesor.

Profesora Srđu Trifkovića prekinuo je voditelj Milomir Marić.

- Zahvaljujem Srđo, nemoj da nam rušiš snove - rekao je Marić i dodao da "i dalje sanja da kao penzioner uđe u EU".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.