Lavrov: Sumnjam da je druga država umešana u proterivanje ruskih diplomata

Izvor: B92, 11.Avg.2020, 22:19

Lavrov: Sumnjam da je druga država umešana u proterivanje ruskih diplomata

Izjave američkih zvaničnika o proterivanju ruskih diplomata iz Slovačke mogu upućivati na uključenost Vašingtona u to kaže šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

On je dodao da je Slovačka prijateljska zemlja prema Rusiji i da se dve zemlje nisu suočile ni sa jednim političkim problemom, preneo je TAS S.

"Mislim da nije reč o Slovačkoj", naglasio je Lavrov.

On je istakao da je portparolka američkog Stejt departmenta Morgan Ortagus pozdravila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potez slovačkih vlasti.

"Koliko znam, drugi strani predstavnici nisu komentarisali situaciju na takav način", naveo je Lavrov.

On je dodao da se mogu izvući i vlastiti zaključci o tome ko bi mogao biti uključen i zainteresovan za odluku koju je suverena Slovačka donela o troje ruskih diplomata.

Slovačko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je juče da su vlasti te zemlje proterale troje zaposlenih u ruskoj ambasadi u Bratislavi zbog sumnje za špijunažu.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da će odgovoriti istom merom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.