Lavrov: Severna Koreja želi direktne pregovore sa SAD

Izvor: B92, 08.Dec.2017, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Severna Koreja želi direktne pregovore sa SAD

Moskva -- Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da Severna Koreja želi direktne pregovore sa SAD kako bi zatražila garancije za svoju bezbednost od Vašingtona.

Lavrov je poručio da je Rusija spremna da u tim pregovorima posreduje.

On je naveo da je želju Pjongjanga preneo američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonu kada su se u četvrtak sastali na marginama konferencije u Beču, javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters pozivajući se na ruske novinske agencije.

"Mi znamo da Severna Koreja iznad svega želi da razgovara sa SAD o garancijama za svoju bezbednost. Spremni smo da to podržimo i da učestvujemo u posredovanju u takvim pregovorima. Naše američke kolege, uključujući Reksa Tilersona, čule su to", rekao je šef ruske diplomatije, prenosi Interfaks.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.