Kuba osuđuje oštru retoriku SAD, otvorena za razgovore

Izvor: B92, 03.Nov.2018, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuba osuđuje oštru retoriku SAD, otvorena za razgovore

Kuba je osudila najavu američke administracije da će uvesti nove sankcije toj zemlji, ali je naglasila da je otvorena za razgovore sa Vašingtonom.

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton nazvao je juče Kubu, Venecuelu i Nikaragvu "trojkom tiranije" rekavši da te zemlje predstavljaju "destruktivne sile ugnjetavanja, socijalizma i totalitarizma".

On je dodao da je taj trio "konačno naišao na tvrd orah" sa ovom administracijom.

Kubanski ministar Karlos Fernandes de Kosio rekao je novinarima da Kuba snažno odbacuje jezik i "vulgarnost" koji je upotrebio Bolton u svom izražavanju, prenosi AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trampova administracija ima novu metu: Podržavaju ESKTREMNOG DESNIČARA, a upiru prst u TROJKU TIRANINA

Izvor: Blic, 03.Nov.2018

Američki državni sekretar Džon Bolton pozdravio je novog brazilskog predsednika Žaira Bolsonara kao "pozitivan znak" za Latinsku Ameriku, dok je istovremeno uperio prst u, kako ih je nazvao, "trojku tiranije" - Kubu, Venecuelu i Nikaragvu. Trampov saradnik međutim, nije pominjano, najblaže rečeno,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.