Izvor: RTS, 18.Jun.2021, 21:31

Kordon policije ispred Hrama u Podgorici, jedna osoba privedena

Grupa građana okupila se ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici zbog projekcije filma Borisa Malagurskog "Crna Gora - podeljena zemlja". Priveden jedan od okupljenih. Kordon policije kod Hrama.
Policija je na Bulevaru ispred Hrama oko 21.30 sprečila fizički kontakt između građana koji protestuju i onih koji podržavaju organizovanje projekcije filma, javljaju Vijesti.
Nedugo zatim došlo je do incidenta ispred zgrada u Bloku pet - policija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je privela jednog od okupljenih, jer nije želeo da se udalji i pored upozorenja. Vijesti navode da je policija upotrebila sprej. 
Predstavnice feminističke grupe "Bogougodnice" okupile su se na Bulevaru Džordža Vašingtona i istakle da dižu glas protiv politizacije crkve, mržnje i projekcije filma Malagurskog.
Ispred Hrama, u kom je bila projekcija filma, okupili su se vernici.
Protivnici održavanja projekcije sada su okupili su se preko puta Hrama, odnosno na stazi pored Bloka pet.
Policija je napravila kordon, oko Hrama je postavljena ograda, a okupljeni građani skandirali su "Ne damo svetinje."
Okupljeni su počeli da se razilaze oko 22.30 sati.  

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Podgorica večeras ne spava: Kordon policije ispred Hrama, jedna osoba privedena

Izvor: B92, 18.Jun.2021

Grupa građana okupila se ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici zbog projekcije filma Borisa Malagurskog "Crna Gora - podeljena zemlja"...Priveden jedan od okupljenih, a kordon policije nalazi se kod Hrama...Policija je na Bulevaru ispred Hrama oko 21.30 sprečila fizički kontakt između građana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.