Kineska vojska izvela vojne vežbe u najosetljivijem regionu zemlje

Izvor: B92, 14.Jul.2019, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineska vojska izvela vojne vežbe u najosetljivijem regionu zemlje

Peking -- Kineska vojska nedavno je izvela vazduhoplovne i pomorske vežbe duž jugoistočneobale, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Rojters navodi da je to objavljeno nakon poslednje najave Vašingtona da će prodati oružje Tajvanu, ostrvu koje Kina smatra delom svoje teritorije.

Ministarstvo u saopštenju nije navelo tačnu lokaciju na kojoj su vežbe izvedene.

"Vežbe su bile rutinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u skladu sa godišnjim planom za Narodnu oslobodilačku armiju", navodi se u saopštenju.

Kineska jugoistočna obala je jedan od najosetljivijih regiona zemlje, s obzirom na to da se nalazi preko puta Tajvana.

Kina je u petak saopštila da će uvesti sankcije američkim firmama koje planiraju da Tajvanu prodaju tenkove, rakete i opremu u vrednosti od 2.2 milijarde dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kineska vojska izvela vojne vežbe na jugoistoku zemlje

Izvor: RTV Pink, 15.Jul.2019, 00:52

Kineska vojska nedavno je izvela vazduhoplovne i pomorske vežbe duž jugoistočneobale, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.