Kina prestaje da uvozi robu iz Severne Koreje

Izvor: RTS, 14.Avg.2017, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina prestaje da uvozi robu iz Severne Koreje

Za tri nedelje Kina će prestati da uvozi severnokorejski ugalj, ribu i drugu robu predviđenu sankcijama koje su UN uvele Severnoj Koreji zbog nuklearnog programa.
Carinska služba Kine navela je da će 5. septembra u ponoć prestati sa procedurama koje se odnose na uvoz robe iz Severne Koreje.

"Nakon toga, unos te robe biće zabranjen", navedeno je u saopštenju.
Odluka Kine dolazi u jeku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tenzija između Vašingtona i Pjongjanga, čiji su lideri prethodnih dana razmenili pretnje.
Severna Koreja je upozorila da bi mogla da ispali rakete u smeru američkog ostrva Guam u Pacifiku, dok je predsednik SAD obećao Pjongjangu da će se suočiti s "vatrom i besom".
Savet bezbednosti UN usvojio je 5. avgusta rezoluciju koja predviđa uvođenje novih, oštrijih sankcija Severnoj Koreji, pošto je ta zemlja u julu ispalila drugu interkontinentalnu balističku raketu.
Tekst dokumenta koji su predložile SAD usvojen je jednoglasno, a rezoluciju je podržala i Kina.
Ipak, kineski lideri se protive potpunom obustavljanju trgovine sa Severnom Korejom, navodeći da bi mogla da dovede do široko rasprostranjene gladi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.