KLONITE SE RUSKE OPREME Američki sekretar odbrane upozorio Indijce, kako ne bi snosili posledice

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2021, 19:29

"KLONITE SE RUSKE OPREME" Američki sekretar odbrane upozorio Indijce, kako ne bi snosili posledice

Kupovina ruskog oružja od strane Indije je neprihvatljiva za Vašington

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas da je sa svojim indijskim kolegom razgovarao o planu Indije o kupovini ruskog sistema PVO S-400, dodajući da je Vašington zatražio od svih svojih partnera da se klone ruske opreme kako bi izbegli sankcije SAD.

Nije bilo isporuke sistema S-400 Indiji, tako da se o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mogućnosti sankcija nije razgovaralo, rekao je Ostin novinarima u Nju Delhiju, prenosi Rojters.

Ostin je prvi visoki zvaničnik Bajdenove adminsitracije koji je posetio Indiju u okviru napora da se stvori savez zemalja koji žele da se suprotstave agresivnosti Kine u regionu, navodi agencija.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.