JOŠ JEDAN DOKAZ DA NE ŽELE NIKAKAV DOGOVOR! Sramotna izjava lažnog premijera pred sastanak u Vašingtonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2020, 22:13

JOŠ JEDAN DOKAZ DA NE ŽELE NIKAKAV DOGOVOR! Sramotna izjava lažnog premijera pred sastanak u Vašingtonu

Tzv. premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti poručio je danas da je uzajamno priznavanje jedina tema ''na bilo kom sastanku koji je imao i koji će imati s predstavnicima Srbije''.

On na taj način pokušava da pokaže kako jako predstavlja svoje stavove, te Albancima ulije poverenje. Na Fejsbuku je istakao da samo međusobno priznavanje normalizuje odnose Beograda i Prištine, ''kao i da će to smiriti Balkan i Evropu''.

- Na bilo kom sastanku koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam imao i koji ću imati sa predstavnicima Srbije, uzajamno priznavanje je jedina tema. Sve o čemu se razgovara sa njima je u funkciji postizanja sporazuma o međusobnom priznavanju, bez ugrožavanja teritorijalnog integriteta ili unitarnog karaktera (tzv.) Kosova - istakao je Hoti.

On je dodao da Priština ostaje posvećena dijalogu, jer je, kako kaže, "evropska zemlja sa jasnom evroatlantskom orijentacijom".

- S obzirom na ovu potpunu jasnoću procesa, neću oklevati da se uključim u dijalog - naveo je Hoti i ponovio poziv političkim strankama na tzv. Kosovu da se pridruže tom procesu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Hoti: Uzajamno priznavanje jedina tema na sastanku sa Srbijom

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2020, 08:47

KOSOVSKA MITROVICA - Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti poručio je da je uzajamno priznavanje jedina tema "na bilo kom sastanku koji je imao i koji će imati s predstavnicima Srbije".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.