Ivanka Tramp koristila lične mejlove za rad u vladi

Izvor: RTS, 20.Nov.2018, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanka Tramp koristila lične mejlove za rad u vladi

Kćerka američkog predsednika Donalda Trampa i viši savetnik u Beloj kući Ivanka Tramp, poslala je stotine mejlova o poslovima vlade sa ličnog mejla 2017. godine, piše Vašington post.
Mejlovi su poslati savetnicima u Beloj kući, članovima kabineta i pomoćnicima Ivanke Tramp, a mnogi od njih krše pravila javnih zapisa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
To otkriće uznemirilo je pojedine savetnike Donalda Trampa, koji strahuju da je ta praksa Trampove ćerke slična onoj na koju se fokusirao tokom svoje kampanje 2016. godine, a koja se odnosila na Hilari Klinton i njenu upotrebu ličnih mejlova.
List navodi, pozivajući se na izvore upoznate sa problemom, i da su neki saradnici bili iznenađeni količinom ličnih Ivankinih mejlova, a ona je rekla da nije upoznata sa pojedinostima pravila.
Iz kancelarije advokata i savetnika za etiku Ivanke Tramp saopštili su da je ćerka predsednika povremeno koristila svoj privatni imejl pre nego što je upoznata sa pravilima, ali i da nijedna njena poruka nije sadržala poverljive informacije.
"Prilikom prelaska u vladu, nakon što je dobila službeni mejl, gospođa Tramp ponekad je koristila svoj lični, gotovo uvek za logistiku i raspored u vezi sa svojom porodicom", navodi se u saopštenju i dodaje da je njena upotreba mejlova drugačija od Klintonove, koja je koristila privatan server za mejlove u njenoj kući.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IVANKA KAO HILARI Trampova mezimica uradila nešto zbog čega je njen otac napadao Klintonovu BEZ MILOSTI

Izvor: Blic, 20.Nov.2018

Ćerka američkog predsednika Donalda Trampa i viši savetnik u Beloj kući Ivanka Tramp, poslala je stotine mejlova o poslovima vlade sa ličnog mejla 2017. godine, piše Vašington post.

Nastavak na Blic...

Ivanka Tramp koristila lični mejl za poslove vlade?

Izvor: B92, 20.Nov.2018

Vašington -- Kćerka predsednika SAD Donalda Trampa i viša savetnica u Beloj kući Ivanka Tramp poslala je stotine mejlova o poslovima vlade s ličnog mejl-naloga 2017. godine...Mejlovi su poslati savetnicima u Beloj kući, članovima kabineta i pomoćnicima Ivanke Tramp, a mnogi od njih krše pravila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.