Isplivale nove informacije: Maduro optužio Kolumbiju za pripremu atentata (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2019, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isplivale nove informacije: Maduro optužio Kolumbiju za pripremu atentata (VIDEO)

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro saopštio je o nekoliko sprečenih pokušaja atentata na njega u poslednjih godinu dana.

Prema njegovim rečima, oni su organizovane u Kolumbiji uz odobrenje Sjedinjenih Američkih Država.

- Žao mi je što su počeli da koriste čisto kriminalne metode i pokušavaju da izvrše političko ubistvo kako bi uklonili predsednika - rekao je Maduro.

Maduro je istovremeno naglasio da - Venecuela želi da živi u miru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Ali stratezi, ti ekstremisti i jastrebovi u Vašingtonu odavno su izabrali Kolumbiju kao odskočnu dasku za vojni sukob sa Venecuelom. Nećemo im to dozvoliti - istakao je predsednik.

On je dodao da u Kolumbiji postoji sedam američkih vojnih baza koje ugrožavaju bezbednost cele Latinske Amerike, a najviše Venecuele.

Maduro je ranije izjavio da je bivši kolumbijski predsednik Alvaro Uribe pripremao plan za atentat na njega uz pomoć plaćenika.

Na Madura je izvršen pokušaj atentata 4. avgusta 2018. godine.

Kako je tada saopštio ministar za veze i informisanje Venecuele Horhe Rodrigez, tokom parade u Karakasu je prema podijumu na kojem se nalazio predsednik krenulo je nekoliko bespilotnih letelica sa eksplozivom.

Prema njegovim rečima, tada je ranjeno sedam gardista, ali predsednik nije povređen.

BONUS VIDEO: EKONOMSKO ČUDO! Vijetnam je bio RAZOREN - evo kako se iz pepela pretvorio u RAZVIJENO DRUŠTVO (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Maduro: Ekstremisti u Vašingtonu odavno izabrali Kolumbiju kao odskočnu dasku za vojni sukob s Venecuelom

Izvor: Vostok.rs, 23.Sep.2019, 10:31

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro saopštio je da je u poslednjih godinu dana sprečeno nekoliko atentata na njega. Prema njegovim rečima, oni su organizovani u Kolumbiji uz odobrenje Sjedinjenih Američkih Država.. „Žao mi je što su počeli da koriste čisto kriminalne metode i pokušavaju...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.