Izvor: RTS, 20.Jan.2021, 17:41

Bajden položio zakletvu, 200.000 zastava umesto građana na Kapitolu

Ceremonijom polaganja zakletve u Vašingtonu, Džozef Bajden je zvanično inaugurisan za 46. predsednika Sjedinjenih Američkih Država.
Novoizabrani predsednik Džozef Bajden se prvi put na dan inauguracije oglasio na Tviteru i poručio da je "novi dan u Americi".

Bajden i njegova supruga Džil prisustvovali su uoči inauguracije verskoj službi u Katedrali svetog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << apostola Mateja u Vašingtonu, kako tradicija nalaže.
S njima su u crkvi bili i buduća potpredsednica Kamala Haris i njen muž Daglas Emhof, ali i članovi kongresa iz redova obe stranke.

Očekuje se da će Džozef Bajden i potpredsednica Kamala Haris, predsedničku i potpredsedničku zakletvu položiti oko podneva po lokalnom vremenu.
Zbog pandemije koronavirusa, broj zvanica je značajno smanjen, a inauguraciji neće prisustvovati tradicionalno veliki broj američkih građana. Umesto njih, na Kapitol hilu je raspoređeno 200.000 američkih zastava.

Zbog upada pristalica Donalda Trampa u zgradu Kongresa na Kapitol hilu početkom januara, bezbednosne mere tokom inauguracije biće na visokom nivou.
Tramp napustio Belu kuću i odleteo na Floridu Sada već bivši predsednik SAD Donald Tramp napustio je Belu kuću i helikopterom se uputio ka vojnoj bazi Endrjuz, gde se kratko obratio pristalicama, a zatim otišao na Floridu. 
Tramp je po izlasku iz Bele kuće, koju je napustio u pratnji supruge Melanije Tramp i uz Sinatrin hit "My Way", kratko pozdravio novinare i ukrcao se u predsednički helikopter.
Tramp neće prisustvovati Bajdenovoj inauguraciji, ali je u Beloj kući ostavio poruku svom nasledniku, prenosi Si-En-En. Melanija Tramp je, takođe, ostavila poruku namenjenu Džil Bajden.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kamala Haris došla u kaputu sa posebnim značenjem, Džil Bajden u odeći američke dizajnerke

Izvor: B92, 20.Jan.2021

Kamala Haris, podpredsednica Sjedinjenih američkih država na dan inauguracije došla je obučena u haljinu koju su kreirali Kristofer Džon Rodžers i Serđo Hadson iz modne kuće "Black designers".

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.