IMAMO NEKOLIKO ALATA Amerika planira kako da natera talibane da ispune svoja obećanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2021, 00:25

"IMAMO NEKOLIKO ALATA" Amerika planira kako da natera talibane da ispune svoja obećanja

Amerika pravi planove

Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs rekao je u petak da je navođenje talibana kao terorističke organizacije od strane ovog odeljenja jedno od nekoliko oruđa koje bi Vašington mogao da upotrebi da privuče avganistansku militantnu grupu da ispuni svoja obećanja, koja uključuju odustajanje od terorizma i ukidanje podrške teroristima.

Na pitanje na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za novinare u petak o tome da li je mesto talibana na listi stranih terorističkih organizacija (FTO) Državnog odeljenja instrument pritiska koji je Vashington koristio da dobije određene rezultate od talibana, Prajs je odgovorio da jeste.

- Na raspolaganju imamo nekoliko alata. Talibani su trenutno posebno označena globalna teroristička grupa. Oni su na listi oznaka SDGT. To je jedno oruđe. To je i štap i ... šargarepa, potencijalni podsticaj da navede Talibane da poštuju osnovne međunarodne norme, odnosno osnovna prava svog naroda - rekao je Prajs.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.