HENRI KISINDŽER NEKAD KROJIO SLIKU SVETA: Sad ima mračnu prognozu - zbog jedne stvari smo blizu sudnjeg dana! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2021, 13:17

HENRI KISINDŽER NEKAD "KROJIO" SLIKU SVETA: Sad ima mračnu prognozu - zbog jedne stvari smo blizu sudnjeg dana! (VIDEO)

Henri Kisindžer smatra da nas tehnologija vodi ka sudnjem danu

Američko-kineski odnosi sve su bliži "sudnjem danu" zbog tehnološkog napretka, ocenio je nekadašnji državni sekretar i savetnik za nacionalnu bezbednost u Beloj kući u administraciji republikanskog predsednika SAD Ričarda Niksona.

Kisindžer je ukazao na vojnu i ekonomsku moć Kine, izrazio stav da su zategnuti međudržavni odnosi najveći problem savremenog sveta i upozorio da napetost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na relaciji Vašington - Peking predstavlja "najveći globalni problem" koji bi mogao da se prelije na ceo svet i uvede čovečanstvo na ivicu kataklizme u slučaju sukoba ove dve tehnološke supersile, preneo je londonski dnevnik Gardijan.

Vremešni, 98-godišnji američki političar i ekspert za međunarodne odnose ocenio je da bi ekonomski, vojni i tehnološki potencijal dve super sile krije više rizika nego što je to bio slučaj tokom Hladnog rata između SAD i SSSR-a.

Kisindžerovo izlaganje tokom simpozijuma posvećenog aktuelnim globalnim pitanjima na Sedona Forumu Instituta Mekejn, koincidira sa izjavom američkog sekretara za odbranu Lojda Ostina koji je upozorio da će "način na koji će biti vođen sledeći veliki rat biti potpuno drugačiji od svega što se događalo u ratovima vođenim do sada".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.