Gruško: SAD nanele udarac svim glavnim stubovima vojne bezbednosti u Evropi

Izvor: Vostok.rs, 15.Jun.2020, 14:03

Gruško: SAD nanele udarac svim glavnim stubovima vojne bezbednosti u Evropi

SAD, najbliža saveznica brojnih evropskih zemalja, nanele su udarac svim glavnim stubovima vojne bezbednosti u Evropi, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško.
„Bilo koji nepristrasni posmatrač doći će do zaključka da su Sjedinjene Američke Države, najbliži saveznici Francuske, napadale sve glavne stubove vojne bezbednosti u Evropi“, rekao je Grško tokom sastanka komiteta Saveza federacije Rusije za međunarodne poslove. Kako je pojasnio ruski diplomata, sve je počelo kada je Vašington „faktički zabranio saveznicima da ratifikuju sporazume o adaptaciji Sporazuma o konvencionalnim oružanim snagama u Evropi“. „U svetlu aktuelnih razmeštanja NATO snaga, postaje apsolutno jasno zbog čega su sve to uradili“, rekao je on. Zatim je, prema njegovim rečima, usledio izlazak SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa, a na kraju su „naneli udarac Sporazumu o otvorenom nebu“.  
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.