Grenel: Kurti pravi ozbiljnu grešku

Izvor: RTS, 28.Feb.2020, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grenel: Kurti pravi ozbiljnu grešku

Specijalni izaslanik predsednika SAD za odnose Beograda i Prištine, Ričard Grenel, poručio je da Sjedinjene Države ne podržavaju polovične mere Aljbina Kurtija.
Ričard Grenel je ponovio da je pozicija Vašingtona jasna i da podrazumeva da takse moraju u potpunosti da budu uklonjene.

"Ne podržavamo polovične mere premijera Kurtija. Naša pozicija je sasvim jasna: takse moraju u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da budu odbačene. Gosodin Kurti pravi ozbiljnu grešku – i to je gospodinu Tačiju u Beloj kući danas jasno stavljeno do znanja", naveo je Grenel na Tviteru.
Kosovski premijer Aljbin Kurti najavio je da će od 15. marta biti ukinute takse na uvoz sirovina iz Bosne i Hercegovine i centralne Srbije.
Ukoliko srpska strana pokaže dobru volju, od 1. aprila ukinućemo sve takse na period od 90 dana, rekao je Kurti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grenel: Sjedinjene Države ne podržavaju Kurtijevu polumeru

Izvor: VOA, 28.Feb.2020

Ričard Grenel, specijalni izaslanik Bele kuće za dijalog Srbije i Kosova, saopštio je da Sjedinjene Države ne podržavaju predlog o ukidanju taksi Srbiji koji je predstavio kosovski premijer Aljbin Kurti. "Ne podržavamo polumeru koju je doneo premijer Kurti. Naš stav je jasan carine moraju biti...

Nastavak na VOA...

Grenel: Kurti pravi ozbiljnu grešku

Izvor: JUGpress.com, 28.Feb.2020

BERLIN-PRIŠTINA..Specijalni izaslanik predsednika SAD za odnose Beograda i Prištine Ričard Grenel napisao je na svom tviter nalogu da Sjedinjene Države ne podržavaju polovične mere Aljbina Kurtija...Ričard Grenel je ponovio da je pozicija Vašingtona jasna i da podrazumeva da takse moraju u potpunosti...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.